Posterprototyp!



Idag har vi skrivit och gått igenom våra faktatexter. En del behöver skrivas om och kompletteras inför den Stora Utställningen. Datumet är preliminärt.

Ännu en dag


Idag planerar vi utställningen och tar hand om benen. Vi tänkte även börja montera ihop svanen. Det finns många idéer för att göra utställningen så rolig och attraktiv som möjligt. Bland annat ett löpande bildspel på datorn och en möjlighet för besökaren att lyssna på intervjun vi gjorde på Naturhistoriska förra året.

Vi har även diskuterat hur vi ska visa strutsen på smidigast sätt. Benen är för porösa för att montera, så ska sätta fast alla benen på en tavla. Besökaren får då ändå en chans att se hur de sitter. Till det kommer tillhörande etiketter till varje ben med dess namn på svenska och latin.

På återseende!

// Elinor

Ostrich Pictures, Images and Photos

Klara!


Nu är vi klara med huvudet och halsen! Det enda som återstår är att koka rent benen när det gäller strutsen. Imorgon kommer vi att ta itu med svanen och se om vi kan bygga ihop den.

Nu är det dags för lunch!

// Elinor 

Hard work work.


Idag tillbringar Emma, Martin och jag söndagen i labbet med att koka ben och ta hand om strutsens huvud och hals. Vi behövde inte vänta på att strutsen skulle tina eftersom den hade legat utanför frysen ett tag. Förhoppningsvis kommer vi att bli klara med benen på två dagar så att vi kan ta itu med andra delar om projektet, som att förbereda utställningen och sammanfatta allt.

Arbetet flyter på bra, särskilt sedan vi hittade flera kokplattor. Detta gör att arbetet gå ca tre gånger snabbare! Nästan alla benen ligger nu på kokning och förväntas bli klara idag.

Vi hittade små vita malar bland de största benen, vilket var äckligt. Det är dock egentligen bra eftersom de hjälper oss i vårt arbete.

// Elinor

RSS 2.0