10/3

Nu har halva dagen gått. Under förmiddagen har vi tömt akvariet på akvariet på vatten, och fyllt på nytt så att strutsen hinner bloda av lite mer innan vi börjar styckningen igen. Det var lite problematiskt eftersom vi inte riktigt visste hur vi skulle gå till väga..men det löste sig. Vi kom fram till att det smidigaste sättet var att ösa ur den med tillbringare. Det luktade verkligen hemskt! Blodigt vatten och en ruttnande struts är inte direkt det härligaste.

Efter vi fyllt akvariet igen, så kom vi på att vi borde börja stycka redan på förmiddagen. Det kändes onödigt att ha fyllt på akvariet eftersom vi var tvugna att tömma det igen. Denna gång var det inte lika hemskt, eftersom det var nytt vatten. Vi lysfte upp strutsen på bordet, den är fortfarnade ganska tung även om det nästan bara är skelett kvar. Målet idag var att få isär ryggraden så vi har två delar att arbeta med, och så att delarna kan få plats i kastrullen. Det visade sig vara väldigt svårt att dela den, man måste vara jätteförsiktig så att man inte skadar benen, samtidigt som man måste ta bort allt kött runt omkring. Efter att ha kämpat med strutsen i några timmar, så insåg vi att vi kommer att behöva Martins rådgivning för detta. Under tiden har vi tagit bort det mesta av köttet. Revbenen och höften är nästan köttfria nu.

Det är verkligen svårt att dissikera den. Benen är så sköra att man lätt misstar dem för brosk, vilket gör processen mycket svårare än vad den hade behövt vara. Det går dock frammåt, men vi har fortfarande inte lyckats deka på den. Det nya problemet som kom upp alldeles nyligen är att vi har slut på handskar. Detta är mycket illa eftersom vi då inte kan jobba vidare. Det sista paret handksar förbrukar Elli nu när hon försöker kapa ryggraden, hoppas det fungerar nu när vi fått bort det mesta av köttet. Vi övervägde att åka och köpa handskar redan nu, men då måste vi bege oss till coop och lämna den odelade strutskroppen här, vilket inte skulle leda till något gott. Vi satsar nu på att få isär kroppen så at vi kan koka den, och att köpa handskar i eftermiddag (eftersom vi slutar snart och ska ha idrott).

Ska gå och se om Elli har lyckats med ryggraden nu. Detta var allt för idag!      //Emma

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0