11/3

Handskar är nu fixade!! Ett paket vanliga plasthandskar, samt diskhandskar (vilket var en ny idé, eftersom de är återanvändbara och håller mycket bättre).

Bröstkorgen kokade vi ju igår så den var bara att börja ta isär. Vi hade tänkt ta upp den som hel men den föll sönder i smådelar...vilket inte var allt för bra. Det blev ganska svårt att veta vilka revben som skulle vara vart och så, men det blev väldigt enklet att skrapa benen, köttet försvann hur lätt som helst.

Hela förmiddagen har tillbringats med att rita upp skisser på benen, skrapa benen och numrera dem så vi vet hur de ska sitta. Det var skönt att det gick så lätt att skrapa dem, dock blev det lite klurigt att veta om det var höger eller vänster, men det löser sig när vi har alla delar samlade och får lite bättre översikt. Nu är hela bröstkorgen klar!

Vi har även tömt akvaritet igen (där nederdelen av strutsen har legat över natten). Denna gång var lukten ännu värre, den har ju hunnit ruttna mer nu. Det är en så otroligt frän doft, ammoniak och läskigt. Det är mycket grejer att tömma, kastrullen med jämna mellanrum, skräphinken, och akvariet. Akvariet och kastrullen är riktigt tunga, vi brukar oftast ösa ur vattnet med hjälp av tillbringare odl, kastrullen brukar vi lyckas bära med gemensamma krafter hehe.

Nu har vi i alla fall fyllt kastrullen och börjat koka höftpartiet av strutsen. Dock var den för stor för att hela skulle få plats´, så vi kokar utan lock och kommer att vända på den sen. Antagligen måste den koka ganska länge, det vore bra att få den så pass kokt att delarna är lika lätta att skrapa som förra gången. Ska gå och vända på den nu. Hoppas vi hinner skrapa färdigt även denna del idag, då kanske vi kan ta halsen och huvudet imorgon!

Tillbaka till arbetet!!    //Emma

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0